Buah tin

Semalam jumpa en ismail lagi. Sambung berubat en hadi for the second round. Ada 2 round lagi untuk complete proses berubat. Bawak buah tin sebanyak 90 biji untuk 10 hari. Just imagine nak makan sebanyak 9 biji sehari. 3 kali makan. Sekali makan 3 biji. Buah kali ni agak besar. Pk kan ubat punya pasal, kena telan lah en hadi oi. Jangan banyak bunyi. Nak sakitnya kejap aje, nak baik tu yang makan masa.


Ini buah tin yang lama yang dah habis dimakan. Dah kering sangat pun. Jadi bila makan jadi keras. Agak tidak sesuai untuk dimakan. Tapi kena makan juga lah sebab dah itu yang dibeli. Banyak dan mahal. Tesco memang suka perabihkan duit aku. Harga display dengan harga sebenar sangat tidak sama. Kalau nak beli kena scan dulu harganya.

Ini buah yang terbaru dibeli hari tu. Besar2 dan nampak lebih elok dari buah yang dulu. Tapi sebab besar jadi banyak le bunyi dari en hadi. Biasalah, yang kecil pun bunyi, yang besar pun bunyi. Ok mr husband, please accept things with redho.. Telan ajelah untuk perubatan. So, untuk 10 hari akan datang ni, telan lah buah yang besar ni. Kenyang dengan buah ajelah..

Buah tin ni bagus. Buah yang diturunkan dari syurga oleh Allah. Rasanya memang sedap. Tak tau nak describe macam mana. Kena rasa baru tau. Bila2 nak beli nak makan saja2 lah. ~lalala~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s