Celcom

Memang dah banyak kali ada kes dengan celcom ni. Cuma malas nak layan kan sangat. Tapi hari ni memang rasa bengang juga lah. Bila pk2 balik, pelanggan celcom ke yang bodoh atau memang style orang marketing meniaga macam ni. Tengah asyik meng’cross-stitch’, terdetik kat hati aku nak call en hadi. Bukan apa. Tengok time, selalunya dia akan call tapi tunggu punya tunggu tak dak la pulak.


Elok je call, terus dia ckp fon kena block. Ah sudah. Mana tak kena block, bil melambung. Sebabkan en hadi telah sign kontrak dengan celcom untuk fon blackberry dulu. Aku malas ckp banyak. Aku tak tau pun dia sign kontrak. Yang aku tau dia bgtau aku dia dapat hadiah. Itu lah mr husband, i told u dulu lagi yang i ni ada daulat.. once u lencong i, nanti u dapat la tulah dia.. wahaha gitu..

Masa celcom offer blackberry last year, si sham yang wat marketing tu cakap untuk yang guna min bil rm148 mcm en hadi oklah ambil blackberry tu. Tapi yang jadi sebaliknya. Jumlah rm148 tu adalah untuk bayar harga bulanan fon tu. WTF. Aku memang menyumpah2 le bila dah mengira dengan tepat. Patutlah bil en hadi semenjak sign tu melambung sampai rm300 – rm400. Just imagine. Call sape?? Before ni pun setakat rm200 je.

So aku cakap suruh terminate je kontrak tu. Tengok jumlah denda, then bayar lumsum. Tak payah pening2 pala pk nak bayar bulanan. Satu hal pulak. Macam s*** kan. Huh! Lain kali explain betul2 supaya takde yang terkena. Atau kalau explain betul nanti orang tak jadi beli la kan. Dah rugi. Tapi dapat duit dengan tipu banyak mcm ni apa pekdah???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s