L.A.P

Kecurian meter air memang biasa. Kat library aku pun masuk ni dah 2 kali depa curi. Nak2 meter air tu di luar gate, memang macam disuruh2 aje para pencuri mencuri. Nak clamp pun, macam la depa tak leh curi juga. Silap2 dengan clamp2 tu pun dicurinya.

So, boss sudah jumpa sama itu orang LAP. Untuk urusan memasang balik dan report kecurian meter air. Dalam jam 11.30 pagi, orang2 LAP memulakan kerja. Dalam setengah jam juga proses sebab kena buka balik main plug air yang LAP dah tutup sebelum ni. Sebab masa meter tu dicuri air memancut2. Tak boleh kunci dah sebab dengan kunci2 tu depa curi.

Setel je keja, datang seorang lelaki berbadan gempal dan agak rendang ;

LAP : Kak, dah setel semua. Ni resit yang bos akak nak tu. Takpe ke guna resit kosong takde cop? Sebab saya dah cakap tadi dan bos akak cakap ok.

Aku : Kalau dia dah cakap ok, takpelah. Berapa semua?

LAP : Semua rm170. Bukan apa, ikut kan LAP TAK BAGI keluarkan resit semua ni.

Aku : Ooo…

Jadi, apa makna dia ambil duit??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s