Ramadhan al-mubarak 1432H

Selamat menyambut bulan Ramadhan. Sekejap aje dah masuk bulan yang mulia ni. Bulan lain pun mulia juga cuma bulan ni lebih meriah pahala yang diberiNya. Sama-sama kita berebut untuk mendapatkan bekalan akhirat ni.                                                               

Bulan puasa kali ni secara jujurnya untuk aku ialah simple. Tak berapa meriah macam sebelum ni. Bukan apa. Aku nak set mind bulan puasa ialah bulan beramal. Bukan bulan makanan dan berseronok. En hadi pun dah warning. Takde beli-beli berlebihan. Bulan puasa sama macam bulan lain. Cuma lebih amal ibadat. Huhu.                                             

Berbuka pun simple je. Lauk hari-hari juga. Cuma kalau teringin nak membeli di bazar, singgah le membeli apa yang patut. Tapi semalam singgah di bazar taiping tu, mak ai… punyalah ramai makhluk. Tak tau mana datang. Penuh sesak. Itu pun menaik kan BP aku juga. Hehe. Jadi kesimpulannya masak lauk, kuih kalau rasa nak beli, senaraikan dan terus cari. Pastu belahhhhh dari situ… Muahaahahaha..                                                                   

4 thoughts on “Ramadhan al-mubarak 1432H

  1. sama la kita. tahun lepas pun aku masak sendiri, masak pun cukuplah sekali makan. tahun ni dah warning mr hubby, jgn beli lebih2. suh beli kuih je kalo nak, sebab kalo nak masak kuih, rasa x berbaloi setakat makan 2-3 ketul.

    • ha itu la.. setakat nak makan dua tiga ketul baik beli ja.. kalau puding ka leh buat simpan dalam peti lama2 bagi sejuk… yummy… aku berkenan puding makcik ko buat.. yang dalam post ko tu kot.. puding koktel…

  2. hari pertama aku g bazar ramadan batu kurau..abis…elek…xde mende…huhuhu..kepingin cendol yg masih xdibeli..huhuhu….
    selamat berpuasa ye..
    p/s:simpan la satu sampul raya utk ADLi ye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s