Karipap-karipap cinta

Karipap-karipap cinta. Tajuk filem pun macam apa kan. Sorry to say la. Aku memang bukan jenis yang layan filem melayu di wayang. Apatah lagi filem cintan cintun begini. Boleh kira berapa filem melayu yang aku layan. Contoh puteri gunung ledang, pontianak harum sundal malam, jangan pandang belakang dan ada dua atau tiga filem komedi.                                                                                          

Tapi tiba-tiba bila lepak dengan makcik dan adik lelaki aku, nak tengok wayang melayu. Which is masa tu sangat tak menarik time dengan cerita. Yang ada pagi tu hanya cerita ni lah. Karipap karipap cinta. Gagah juga tengok sebab ada emann manan. Selalunya eman manan sangat selective dengan filem dan drama yang dia berlakon. So aku fikir memang menarik lah kotttt.                                                                                                        

Tapi akhirnya mengecewakan. Bilangan yang tengok hanya 3 campur dua couple. Itu pun berada di belakang sekali. Agaknya kami tengok wayang depa buat wayang. Sebab maksu cakap pusing belakang dah tak nampak kepala. Macam-macam hal.                            

Cerita ni sangat mengantuk. Nak gelak pun tak tahu mana part yang boleh gelak. Itu pun boleh kira part lawak yang betul betul aku rasa lawak dan boleh gelak. Selebihnya, memang menguap. Mata pun dah layu. Aku pelik hafsham boleh buat filem macam ni. Tambah pulak eman manan berlakun dalam filem begini. Adoi. Nak bagi setengah bintang pun aku berkira-kira. Bazir duit aja…..

2 thoughts on “Karipap-karipap cinta

  1. Teringat pulak maksu masa pi tgk cerita nie. Cerita nye tak dak la best pun. Tapi si budak ber”couple” kat belakang tue pastinya buat maksiat.. astaga..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s