Syukran jazilan…

Dua tiga hari ni mood macam tak ok. Plus diarrhea dah dekat seminggu. Mungkin cuaca panas sangat. Nak cakap pemakanan, apa yang aku makan sama dengan en hadi makan. Dia aku tengok steady ajo.. Aku yang lembik..                                                                                                                            

Hari ni mood macam nak cuti. Lagipun cuti aku banyak lagi. Alamat nya burn macam itu ajelah sebab kontrak habis hujung bulan ni. Itu satu problem lagi. Bukan problem apa. Cuma surat kontrak belum sampai dan gaji adalah terhad.                                                   

Tapi mood swing jadi happy dan lega. Sebab apa? Meh aku nak berkongsi cerita. Yang pertama, orang KL call bagitahu permohonan pertukaran aku dah diluluskan. Tapi aku minta dibatalkan sebab aku dah sayang sangat untuk bertukar setelah membesarkan library yang ada. Lagipun bos aku pun dah serasi bersama dengan library baru dia tu. Lagi pun ada pembantu am rendah akan daftar di perpustakaan masing-masing. Dan permohonan aku tu diluluskan untuk tidak ditukarkan ke mana-mana. Cuma aku mohon surat permohonan tidak diluluskan. Untuk kebaikan di masa depan.                                                    

Yang kedua, aku ambil kesempatan bertanyakan surat kontrak. Dan alhamdulillah surat dah sampai. Cuma akan diposkan dari KL mungkin hari ini atau esok. Syukur pada Allah. Aku pun dah khabarkan pada kawan-kawan seangkatan. Lega yang amat sangat sebab sebulan menanggung kesempitan kewangan.                                                                                                  

Syukur pada Allah di atas segala-galanya. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s