Kenangan

Sedang lepak di Starbucks bersama adik angkat, tiba-tiba mata terpandang kelibat seorang lelaki. Renung punya renung rupanya kekasih lama. Yang sudah puluhan tahun tidak ketemu. Tiba-tiba semua kenangan menerpa. Kenangan pahit sudah semestinya.

Namun dipaksa hati untuk melupakan semua. Kesakitan yang masih lagi terasa. Balik rumah, cerita pada en hadi. 

En hadi : Kenangan adalah sebahagian dari hidup kita. Macam mana kita cuba untuk melupakan, ia dah jadi sejarah. Apatah lagi untuk cinta pertama. 

Kami selalu berkongsi cerita kenangan lama bersama siapa sahaja yang menjadi sebahagian hidup kami. Cemburu? Ada kala perasaan itu muncul di hati kami, namun ada kala langsung tiada. Kenapa? Kerana itu semua hanya kenangan dan kami sekarang berada di alam realiti. 

One thought on “Kenangan

  1. Kalao masih rasa marah, maknanya ko belum get over it. Perkara tu normal bila ko break-off x settle betul2. Sebab dulu aku pun sama. Tapi recently, aku dengar EX aku nak kawin end of this month … believe me … aku x rasa apa pun. Aku x heran pun … actually good for him since kita org break-off setahu aku dia x pnah lama dengan orang lain. So baguslah at the end dia jumpa seseorang yang boleh terima dia seadanya. Mungkin juga sebab aku ada life sendiri … banyak lagi mende nk pk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s