Pemandu lane kanan

Orang Malaysia sekarang ni dah nak jadi macam US. Kenapa? Hmm, suka sangat bawak kereta slow di lane kanan. Tak faham jadinya. Kita kan belajar undang-undang yang kalau nak bawak slow atau makan angin, sila berada di lane kiri. Lane kanan hanya untuk laju dan memotong. Tak kan lah benda simple macam tu tak tau kan. Kalau tak, buat apa ambil lesen. 

Banyak kali dah berlaku. Baik kereta, baik lori. Nak juga duduk di lane kanan. Sedangkan dah tahu tak leh pi laju. Adoi.. Lepas tu kita yang laju ni kena lah potong di sebelah kiri kan. Buatnya ada polis kat depan tu, dah satu hal nak menjawab dengan pak polisi tu. Letihhhh. 

So pada rakyat Malaysia, silalah beralih ke lane kiri sekiranya anda membawa kereta sambil makan angin. Beri lah laluan pada yang nak kalut dan laju macam aku ni kan. Manjang kalut. Last minit memang macam tu kan. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s