Hilangkan bau busuk

* gambar ehsan en google

Kenapa aku post kan gambar soda bikarbonat.. Mestilah bersebab kan. Hehe.. Okay, soda bikarbonat ni bukan saja untuk buat kuih, tapi untuk menghilangkan bau. Tak percaya? Well, mulanya aku pun tak caya. Tapi bila dah cuba berjaya.

Aku ni jenis lupa nak buang sampah. Kadang-kadang nak buang lepas mandi tapi akhirnya esok pagi. Jadi, kalau ada kepala ikan ke, perut ikan ke, udang ke, of course lah berbau kan. Hmm, dah terlupa apa nak buat. Bila sedar bau pun semerbak lah dalam rumah. Ok, ini perangai buruk aku. Bila dah semerbak tu mulalah mencari pewangi.

Yang dalam rumah guna febreeze jelah. Wangi dan menyerap bau busuk. Dalam tong sampah, aku guna soda bikarbonat. Tabur dalam tong yang dah dicuci. Insya Allah hilang bau busuk itu. Cubalah.. Dalam tong besar kat depan rumah pun lepas cuci bersih-bersih tabur aje soda ni. Soda ni akan serap bau busuk itu… 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s