Mee Rebus Haji Wahid

imageTiba-tiba en hadi teringin nak makan mee rebus. Jadi, aku lah yang kena masak. Nak cari kat kedai mana buka lagi kot baru raya ketiga. So nak tak nak pagi-pagi raya singgah market. Beli apa yang patut untuk dibuat mee rebus. Yang penting ubi keledek dan udang geragau. Mujur ada. Tapi biasalah makhluk bernama manusia punyalah ramai. 

image
So, bertukanglah aku kat dapur seorang diri. Semangat sampai terbelah jari sendiri. Memang sengaja buat banyak sikit manalah tahu ada yang datang mengejut. At least ada juga makanan yang nak dijamu. Dan lepas tu, memang betul lah. Lepas sms dikeluarkan ramai yang datang. Alhamdulillah habis semua.
image

Yang paling terharu biru jingga semua ada adalah komen “Sedaplah. Boleh buat lagi. Ambil order..” Wahh. Compliments banyak kot. Gila perasan kan. Tapi apa pun thanks kepada Hj Wahid. Resepi ni pun dari sini

2 thoughts on “Mee Rebus Haji Wahid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s