Larry Crowne


Julia Roberts.. adalah pelakon kesukaan aku. Setiap filem yang dilakonkan adalah jatuh hukum wajib menonton. Bila dah menonton, jatuh hukum wajib juga untuk membeli cd dan membuat koleksi. Tapi itu dulu. Sekarang semua dah takde. Dah tak tahu ke mana. Yang ada dengan aku satu cd aje. Eat pray love.. hampeh kan..

Ok cerita Larry Crowne ni cerita yang simple. Takde adegan-adegan lawan, penyiasat atau seram. Mengisahkan seorang lelaki bernama Larry Crowne (Tom Hanks) yang bernasib malang sebab dia dah dibuang kerja. Lama menganggur kemudian bekerja sambilan sambil sambung belajar. Di kolej tu lah dia berjumpa dengan Miss Tainot (Julia Roberts) selaku pensyarah kelas public speaking dia. Dan akhirnya tanpa diduga dia jatuh cinta pada pensyarahnya dan berusaha mendapatkannya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s