Apa masalahnya!!!

* gambar ehsan en google

Sudah dekat dua minggu masalah yang sama. Tak tahu apa masalah dengan laptop acer ni. Bila bawa datang kerja, masalah timbul. Bila hantar ke kedai, masalah hilang. Hmm, ada hantu kot dalam library ni. Aduyai.

Sampaikan pekerja kedai Razif tu pun dah kenal dan baik dengan saya. Yelah, seminggu aje berkali-kali singgah ke sana hantar dan ambil laptop. Bila laptop tu berada dalam library, connection wifi terputus-putus. Bila laptop tu dihantar ke kedai, connection cantik aje. Jadi ada sesuatu dengan laptop itu atau pun line wifi. Jadi, kesimpulannya bawak salah dua orang technician datang check

Technician yang pertama datang check ada masalah dengan laptop saya dan juga modem. Modem mungkin hampir rosak jadi susah untuk laptop lama detect wifi. Itu alasan yang diberi. Yang kedua laptop lama itu sendiri ada masalah dengan wifi card. Jadi, kena ganti baru atau pun beli usb punya. Akan difikirkan. 

Technician yang kedua datang pulak pagi tadi. Check punya check. Bukan modem yang rosak tapi wifi ada sikit gelong. Ok, selamat modem tu. Dia settle apa yang patut. Then saya cakap pada dia, laptop saya pun bermasalah menurut kata technician yang pertama. Dia cakap laptop ok. Kalau ada masalah kenapa dekat kedai ok saja. Hmm itulah masalahnya. Tapi a big release la bila dengar yang lappy takde masalah. So, a big thanks to both technicians.

Elok aje technician yang kedua balik, saya pun ubah lah laptop dari meja komputer user ke kaunter. Dan!! Masalah yang sama muncul kembali. Haiyakkk… Ubah kembali ke meja user, sama juga. Jadi sekarang memang laptop ni berhantu. Dengan saya ada masalah. Bila dengan orang lain elok aje dia behave. Hampeh. 

Jadi gunalah kabel senang. Kot mana pun cara tradisional juga yang berjaya. Huh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s