Kedai Rakyat 1 Malaysia

Kedai-Rakyat-1Malaysia

 

* gambar ehsan en google sebab malas nak stop semata-mata nak capture

Baru dua hari pelancaran dan perasmiannya. Terletak berdekatan dengan Hotel SSL Traders dan berhadapan dengan Kem Askar Kamunting. Ramai orang yang datang untuk melihat dan membeli.

Pendapat peribadi saya tentang wujudnya kedai rakyat 1 Malaysia ni adalah bagus. Tak semua di antara kita yang mampu. Ikut budget masing-masing. Di situ pun tak semua barang jenama 1 Malaysia dijual. Ada juga brand lain dan harga pun murah lah juga. Terpulanglah. Tepuk dada tanya selera.

Perbualan saya dengan en hadi :

Saya : Barang kat sini murah. Tapi kualiti tak pastilah..
En hadi : Amboi.. nak yang murah dan berkualiti a++++ sila buka kedai sendirilah..

Hehe.. tu dia ayat yang keluar. Pedas dan berbisa. Tapi betul lah tu. Nak barang yang elok dan berkualiti, belilah di pasaraya atau pun di kedai-kedai berjenama terkenal. Saya??? Hmm, jujurnya saya ada kala simple but complex (pinjam ayat fara ye) dan ada kala simple and simple.. Tengok pada keadaan.

3 thoughts on “Kedai Rakyat 1 Malaysia

  1. katner kdai 1malaysia tu.??
    sejujurnya…barangan nya ok.aku dh gna

    mcm gula,tepung,sardin,air.,beras..jimat la klu satu barang leh jimat 50sen..rasa cm biasa je..ok
    cm surirumah nk save bajet boleh la adjust bajet brang2 dapur yg blh dibeli di kdai 1malaysia..

  2. good … good. Thumbs up utk ko. Aku masih simple need tapi complexes function. Hehe … Jash cakap xpe complexes bila cakap pasal life, pasal future, sebab bab tu kita kena specific dan complexes. Hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s