Mari Mengundi…

image

Alhamdulillah. Selesai juga tanggungjawab yang ditunggu selama 5 tahun. Dengan bersemangatnya saya bangun awal pagi untuk menunaikan tanggungjawab. Elok sampai saja di sekolah tempat mengundi, orang dah berderet beratur. Huh. Saya pun terus beratur. Dalam 10 minit macam tu, tiba-tiba satu guard ni cakap sila check nombor siri di meja kantin. What?? Nak kena check pulak? Sedangkan dah beratur panjang ni. Suka atau tidak, terpaksalah saya ke meja kantin. Nama dah disusun mengikut nombor kad pengenalan. Pun masih tercari-cari dari mula. Aduhai. Dah saya ulang sampai 2 kali tahun kelahiran saya supaya memudahkan si pencari mencari tapi masih juga mencari style lama.

Dah selesai check nama, terpaksa lah beratur kembali. Of course lah di belakang. Huhu. Apa la punya sistem. Sepatutnya letaklah sign check nombor siri dulu. Tengah beratur, tiba-tiba ada seorang ni nama di luar ada tapi nak mengundi di dalam nama hilang. Haha. Sistem apa kah yang mereka guna pakai ni? Pelik. Tapi malas nak cakap banyak. Nak-nak pulak guard yang jaga barisan ni dok membebel entah apa-apa. Tempat mengundi saya cuma satu saluran sebab tak ramai. 

Akhirnya jam 9.15 pagi saya selesai mengundi. Semoga undian saya dapat memberi manfaat. 

2 thoughts on “Mari Mengundi…

  1. Kami pun sudah…

    Selesai awal la kiranya yer… saya laq mudah ajer bab semua da biasa la katakan, dah ni kali ke 3 so taq kalut sgt.

    pengalaman mengundi ni memang pelik juga kekadang bila terlihat telatah org kita dok senyum tapi bila kita yg kena adus…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s