Power Bank Yoobao 5200mAh

photo* Sila abaikan getah rambut yang digunakan untuk mengikat wayar charger..

Gadget terbaru saya. Huhu. Power bank Yoobao. Ini pun hasil bebelan adik lelaki saya. Majulah seiring dengan teknologi along!! Yelah wahai adikku. Semua nak kejar tak terkejar saya. Huhu.

Jadi, semalam singgah kedai komputer. Setelah bertukar pendapat, dan perbincangan antara adik saya dan tukang jual, itu lah hasilnya. Memandangkan saya cuma akan charge handphone dua kali atau kurang, saya dicadangkan membeli 5200mAh sahaja. Lepas lah 3 kali charge. Oklah tu. 

Kebaikan power bank ni adalah senang dibawa ke mana sahaja untuk charge gadget anda yang kehabisan bateri. Bateri power bank akan kehabisan dalam 2-3 hari. Kalau anda jenis yang travelling saya syorkan belilah power bank yang tinggi kapasiti mengecasnya. Dalam 13000mAh atau lebih. Bilangan charge bergantung kepada jumlah mAh untuk setiap gadget. Contoh iphone 5 ada 1440mAh. Jadi 5200mAh/1440mAh. Boleh dalam 3 kali charge. Ini mengikut apa yang diajar adik saya kepada saya. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s