Ada apa dengan cinta?

Betul. Cerita ni dah lama release di panggung. Tapi saya dah lama tinggalkan dunia panggung wayang. Saya sekarang lebih selesa menonton di rumah. Berehat sambil makan dan minum, baring. Layan saja tv selama 48 jam. Haha. Melampau kan. Tak lah sampai macam tu. Tapi memang itulah yang terjadi pada saya untuk filem ni. Tak boleh berenggang dengan cinta dan rangga. Haish.

AADC atau ada apa dengan cinta 2. Sampai sekarang saya masih belum move on dengan filem ni. Filem AADC 1 pun makan masa untuk move on. Tak boleh nak bandingkan yang pertama dengan yang kedua. Sebab apa? Sebab yang pertama masa tu jalan kisahnya di sekolah. Percintaan zaman sekolah. Yang kedua ni percintaan di zaman dewasa.

Percintaan Cinta dan Rangga yang putus di tengah jalan selama sembilan tahun. Kemudian Rangga kembali mencari cinta dan ingin menyambung kembali hubungan mereka. Rangga terangkan kenapa dia putuskan percintaan dengan Cinta. Bukan itu yang menarik. Tapi jalan ceritanya. Tempat-tempat yang menarik yang ditunjukkan dalam filem.

Yang paling menarik ialah ada segelas air. Seolah-olah yang tersirat itu air boleh menenangkan jiwa atau hati yang tengah marah atau nervous atau apa saja. 

Cinta sangat gorgeous. Rangga sangat cool. Carmen sangat sempoi. Milly macam biasa blur. Mamet dah ok sikit dari dulu. Maura juga gorgeous. Alya, takde dalam filem sebab sibuk dengan study dan wataknya dimatikan.

The important is the journey not the destination ~ AADC2

aadc1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s