[Review] :: Hello, it’s me ~ Anna Lee

13823607_10157364923060438_1027343782_n

Novel Hello it’s me ni menarik juga. Mengisahkan Tiya seorang penulis mengalami agoraphobia. Panik bila berada di khalayak ramai. Akibat daripada kejadian pengeboman berani mati yang berlaku di Jawa Tengah. Masa tu Tiya dan keluarga tengah shopping. Akibat peristiwa itu, Tiya langsung mengalami agoraphobia.

Macam mana penulis nak kembangkan minda dan menulis kalau asyik berkurung di rumah. Puas kawan-kawan dan keluarga menasihatinya namun dia masih belum mampu untuk mengatasinya sehinggalah kejadian di satu cafe mengubah segalanya. Handphone Tiya tertukar dengan seorang lelaki di sebuah cafe. Malangnya lelaki itu tinggal di Holland. Nak tak nak, Tiya terpaksa juga melawan rasa fobianya untuk kembali mendapatkan telefonnya yang berada jauh di negara orang.

Dalam masa yang sama Tiya jatuh hati dengan Duta, pemilik telefon yang tertukar dengannya. Ada beberapa kejadian berlaku di sana menyebabkan mereka terpisah.

Tapi novel kan, akhirnya bersatu juga. Sedikit sebanyak cerita pasal novel ni. Hmm, jalan cerita menarik. Tak berapa cliche. Permulaan yang menyeronokkan dan membuatkan kita nak tahu apa jalan cerita seterusnya. Walaupun banyak berkisar tentang diri penulis pada permulaan cerita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s