[Review] :: Mesej ~ Anna Lee

13672639_10157364923700438_1294356922_nSekali tiga marathon. Tak boleh nak stop baca penulisan Anna Lee ni. Menarik. Kali ni buku terakhir, iaitu buku yang paling tebal. Haih, bikin jantung gue berdegup kencang seolah-olah berada dalam novel. Tu dia!

Novel ni best! Kalau tak baca rugi. Tebal sebab ada tiga episod. Anna Lee pandai sungguh bermain dengan emosi. Seolah-olah pembaca berada dalam situasi Aria. Heroin dalam novel Mesej ni nama Aria. Saya nak mula review macam mana pun saya tak tau. Hehe. Ok, jap.

Aria dan Jason mengalami timetravel. Sejak Aria berpindah dari kondo menghadap KLCC ke Ria Apartment, Aria mengalami satu perkara yang pelik. Ruma sewanya seolah ada penghuni asing yang dia tak nampak. Dan yang paling menyeramkan dia boleh bercakap dengan ‘hantu’ itu.

Mereka mula bersembang. Makin lama makin seronok. Dan Aria dan Jason rasa mereka dah saling jatuh cinta. Hinggalah pada suatu hari mereka decided nak jumpa. Puas Aria dan Jason tunggu. Namun akhirnya mereka tak jumpa. Bila masing-masing kaji rupanya mereka di tahun yang berbeza dan di tempat yang sangat jauh. Jason di Paris, Aria di Malaysia.

Di tempat keja pulak, bos baru yang jatuh hati pada Aria, Nick. Bersungguh-sungguh mengambil hati Aria. Rupanya ada sesuatu. Peluang yang perlu direbut kembali.

Serius dah lama saya tak menghabiskan berjam-jam untuk satu buku. Buku ni susah nak stop sebab nak tau sangat siapa Nick dan Jason. Hihi. Akhirnya dah tau. Baru boleh tidur lena. Tak sangka masih ada penulis yang hebat macam ni lagi sebab sekarang kan lambakan novel yang berkisar kayangan saja di pasaran. Mulai sekarang, Anna Lee termasuk dalam novellist favourite saya. Phew!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s